Hardenberg viert lokale Veteranendag met eerbetoon en ontmoetingen

Op zaterdag 3 juni werd op de Markt in Hardenberg, de lokale Veteranendag Hardenberg gehouden. Deze dag is een uiting van waardering en respect naar de Veteranen. De middag begon met een gezamenlijke maaltijd, ‘de blauwe hap’. 

Voorzitter Max van Beurden zette de (ex) bestuursleden van de stichting Veteranen Hardenberg in het zonnetje voor hun inzet. Burgemeester Offinga sprak zijn bewondering uit en haalde de impact van een uitzending op zowel de Veteraan als het thuisfront even aan en refereerde daarbij naar de expositie ‘Veteranen in Beeld’ die op dit moment in het Veteranen Ontmoetings Centrum te zien is. Het VOC Vechtdal is gevestigd aan de Bruchterweg 88 in Hardenberg en vrij toegankelijk voor een ieder. Aletta Koster droeg een zelfgeschreven gedicht voor over kameraadschap en het er onvoorwaardelijk voor elkaar zijn. Rond de 50 Veteranen brachten daarna tijdens de vlagceremonie de groet naar de vlag. Na de vlagceremonie was er vooral tijd om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan.

Op het Marktplein stonden diverse militaire voertuigen, waar iedereen een kijkje in en om kon nemen. Het Veteranen Search Team (VST) was aanwezig om te vertellen wat zij als stichting doen. Het VST werkt samen met de politie bij vermissingen van personen en heeft een team van 2500 vrijwilligers uit heel Nederland, waarvan de meesten een defensie of politie achtergrond hebben. Het Veteranen Ontmoeting Centrum (VOC Vechtdal) was aanwezig met een kraam, waarin allerlei producten te koop werden aangeboden. De meeste producten worden gemaakt door de vrijwilligers van oude uniformen, (troost)beren met uniform, tassen, knuffels etc. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *