januari 3, 2018
door vocvechtdal
Reacties uitgeschakeld voor 29-01-18 Marine ochtend

29-01-18 Marine ochtend

Op maaandag 29 januari 2018 om 10.30 uur is er weer een gezellige morgen voor oud marinepersoneel in het V.O.C. Vechtdal. Dat is naast de Renault garage aan de Bruchterweg in Hardenberg. Parkeren kun je o.a. ook op het parkeerterrein van Wavin. Oprijden tot aan de slagboom. Deze morgen is er weer een zogenoemd marine contact. Daar voor is weer een groep marine veteranen maar ook dienstplichtige zee miliciëns en mariniers uitgenodigd. We hopen dat velen hun vrouw of partner mee zullen nemen . Enkele marinemannen hebben kenbaar gemaakt dat ze dat graag willen . MLD Nieuw- Guinea veteraan Dick v.d. Maal gaat voor de tweede keer voorlezen uit zijn levensboek: OPA DICK VERTELT. Daarna is er gelegenheid om de vele militaire attributen , uniformen, fotoboeken en oorlogsboeken te bekijken. De wisseltentoonstelling ,, Veteraan in Beeld “ is ook het vermelden waard. En ook in de kamar tempo doeloe; Kamer tijd van vroeger, is veel nostalgie ten toon gesteld.
Op deze ontmoetings morgen willen we elkaar ook een voorspoedig 2018 toe wensen. De zaal is vanaf 10.00 uur open. En naast de koffie en thee is er ook het marine drankje Poeroet en Kniepertjes . Wil je even bericht sturen of je wel of niet komt. Om 10.00 uur is de zaal open. Wees welkom .
en dat is in het Maleis : Selamat Datang ! Goed goan ! Gerrit Sr.

november 27, 2017
door vocvechtdal
Reacties uitgeschakeld voor 60e INTERNATIONALE MILITAIRE BEDEVAART 18 – 20 MEI 2018 NAAR LOURDES

60e INTERNATIONALE MILITAIRE BEDEVAART 18 – 20 MEI 2018 NAAR LOURDES

PERSBERICHT

60e INTERNATIONALE MILITAIRE BEDEVAART 18 – 20 MEI 2018 NAAR LOURDES

Met als thema “Vrede op aarde” ontmoeten militairen uit tientallen landen elkaar in een ambiance van bezinning en gebed, afgewisseld met lichtere momenten van gezelligheid en kameraadschap.
De Rooms-katholieke Geestelijke Verzorging bij het Ministerie van Defensie, in samenwerking met de Stichting Militaire Lourdes Bedevaart, nodigt militairen uit deel te nemen aan de Militaire bedevaart naar Lourdes 2018, die plaats vindt van 18 tot 20 mei 2018.

Het zal de 60ste keer zijn dat deze Militaire bedevaart gehouden wordt. Met name voor degenen die al eens eerder mee zijn geweest een goede aanleiding om de kennismaking met Lourdes te hernieuwen en oude bekenden te ontmoeten. De organisatie heeft een optie op extra hotelkamers genomen, dus u bent van harte welkom!

Internationale grootse vieringen worden afgewisseld met intiemere bijeenkomsten op nationaal niveau. Verder is er ruimte voor onderling contact, o.m. tijdens een gezamenlijke receptie met lunch, een excursie en een internationaal sportevenement.
Alle (post)actieve militairen en burgerambtenaren van Defensie tot en met 75 jaar zijn welkom om deel te nemen. Zij mogen ieder één introducé(e) of begeleid(st)er meenemen. Bent u ouder dan 75 jaar, dan bekijkt een arts met u de mogelijkheden.

Uitgangspunt is dat iedere deelnemer in staat moet zijn om met een bus te reizen. We zetten zowel dag- als nachtbussen in, e.e.a. afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
Mocht u daartoe niet in staat zijn, bijvoorbeeld vanwege afhankelijkheid van een rolstoel, wordt bezien of er een vliegtuigstoel voor u beschikbaar is. Het bestuur laat zich in dat geval adviseren door een arts. Hetzelfde geldt voor de leeftijdsbeperking.
De reis kan ook per motor gemaakt worden, met een speciaal reisprogramma, waaronder een Battlefield tour. Deze tour begint op 15 mei en eindigt op 24 mei.

Meer informatie vindt u op de website: www.militairebedevaart.nl Daar vindt u ook een digitaal inschrijfformulier. U kunt voor informatie ook terecht bij uw aalmoezenier.
Uw inschrijving moet vóór 1 maart 2018 binnen zijn.
Voor de motorreis vindt u aanvullende informatie op http://www.militairemotorbedevaart.nl/

—————————————————————————————————————–
Meer informatie voor de pers bij het secretariaat SMLB , telefoon 06 1549 2778 of per email:
Secr.SMLB@ziggo.nl

november 15, 2017
door vocvechtdal
Reacties uitgeschakeld voor 25-11-17 Opendag Voc Vechtdal

25-11-17 Opendag Voc Vechtdal

Het VOC- Vechtdal bestaat 2 jaar.
Op zaterdag 25 november vieren we het 2-jarig bestaan van het Veteranen Ontmoetings Centrum -VOC- Vechtdal.
Twee jaar geleden is het Ontmoetingscentrum opgericht om Oud- Militairen en militairen , die nog werken, een plek te geven om elkaar te ontmoeten en met elkaar te kunnen praten . Maar ook een plek om met allerlei andere mensen uit Hardenberg en verre omgevingte praten. Om iets te laten zien en vertellen van hun werkzaamheden bij een uitzending of opleiding.
We hebben een prachtige Ontmoetingsruimte en een klein museum kunnen creëren aan de Bruchterweg 88.
We zijn één van de weinige VOC-s in Nederland en daar zijn we zo trots op ,dat we U allemaal willen uitnodigen voor onze open dag ter gelegenheid van ons 2-jarig bestaan.
Datum :   zaterdag 25 november
Plaats  :   Bruchterweg 88 te Hardenberg
Tijd     :   10 – 17 uur
Om 14.00 uur is er een lezing/presentatie die verzorgd wordt door Bert Bijkerk
over : De opkomst van Adolf Hitler en hoe het mogelijk is gemaakt dat hij aan de macht kwam
Koffie en thee staan voor u klaar!

september 12, 2017
door vocvechtdal
Reacties uitgeschakeld voor Avond opening op Vrijdagavond.

Avond opening op Vrijdagavond.

  • Vrijdagavond 22 september is het VOC VECHTDAL geopend. Diverse mensen hebben ons laten weten op maandag te werken en op zaterdag vaak afspraken te hebben en daarom gaan we vanaf nu (in iedergeval) 1 avond per maand open van 19:00 – 22:30 uur.

Lees verder →

juli 19, 2017
door vocvechtdal
Reacties uitgeschakeld voor 19-07-17 Nieuws website Vocvechtdal.

19-07-17 Nieuws website Vocvechtdal.

Ivm, met problemen met de website is de Website een tijdje niet bijgewerkt. Vanaf heden 19-07-17 kunnen We de website weer bijwerken.

 

Met vriendelijke groeten

De beheerders van Voc Vechtdal.